press to zoom

press to zoom
1/1

Doneren?

T.a.v. "Gambia Child", Dussen

NL91 RABO 0140 8687 04                          Scroll naar beneden voor nieuws

                                                                      over het operatie project!

 

 

 

 

 

Gambia Child

IMG-20200720-WA0003.jpg

Vanuit onze roeping en betrokkenheid willen we iets doen voor die mensen die het véél minder hebben dan wij. 

Voor een klein bedrag kan een kind een heel jaar naar school. Of is een levens veranderende operatie, hulpmiddel of medicijn mogelijk.

Aan deze scholen hebben we voor 6 maanden voor ieder sponsorkind geld voor het vervoer van en naar school betaald. 

Wilt u ons helpen?

Een bijdrage voor de projecten zijn van harte welkom.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer: 

NL91 RABO 0140 8687 04

t.a.v. "Gambia Child", Dussen

Of mail naar: gambiachild@live.nl

Weer geweldig nieuws 

donatie.jpg

Wij helpen kansarme gehandicapte kinderen in Gambia met kleinschalige 1 op 1 hulp.

We zijn bezig met vier projecten:

1. Operatie project. Kinderen met een handicap aan de beentjes of voeten opereren

2. School project. Zorgen dat kinderen naar school kunnen 

3. Winkel project. 2e hands kleding wordt verkocht door tieners met een handicap. De kleding wordt ingezameld en verzonden door de zusjes Vrinds.

 

bedrag.jpg

Op 18 november mochten we maar liefst Euro 5890,- in ontvangst nemen van de Gereformeerde Kerk in Dussen op een stamppot avond. De stamppot avond was een van de acties die gehouden werd. Er zijn gedurende een periode van 3 jaar allerlei acties gehouden zoals een veiling, een talenten actie, inloopmarkt voor stekjes en collectes. Hetzelfde bedrag werd uitgereikt aan Christiaan Mensinga die verbluffende prestaties levert door met zijn rolstoel mega afstanden af te leggen voor hulp aan Kosovo. 

Mariama graduated!

mariama 2.jpg

Met gepaste trots mogen we melden dat ons sponsor kind Mariama is geslaagd voor haar opleiding van voortgezet onderwijs! Mariama wordt al 7 jaar ondersteund. Toen we haar leerden kennen was ze 15 en was nog nooit naar school geweest vanwege haar handicap. Dankzij uw steun werd het mogelijk om haar naar school te laten gaan en startte ze destijds met 6 jarige kinderen in de klas. Een echte doorbijter. Afgelopen jaar kreeg ze nog een flinke operatie en nu toch een diploma. Mariama wil een vervolgopleiding in de zorg doen.

Bestuurslid Gerda is ter voorbereiding van het volgende operatie project in Gambia en kon er samen met vriend Bert bij zijn. 

Geweldig nieuws

mariama3.jpg

Reis maart 2022

Francien en Bianca hebben allebei via Zorgdesq voor de GGD in Corona tijd gewerkt. Zorgdesq bemiddelt ZZP ers, verzorgt scholing en werving en selectie, allemaal in de zorg. Zij hebben maar liefst 2500 Euro gedoneerd aan Gambia Child. Dank jullie voor deze super donatie!

Francien is ook geinterviewd door Zorgdesq, click op deze link:

> Gambia Child: de grootste passie van onze enthousiaste zzp’er Francien! | Zorgdesq

zorgdesq.jpg

Op onze reis naar Gambia in maart hebben we uiteraard de kinderen bezocht die wij hulp bieden. Bijvoorbeeld Abuba. Hieronder zie je Abuba, hoe hij liep voor de operatie, het linkse filmpje. En hoe Abuba nu loopt, het rechtse filmpje. Dokter Harry de Vries heeft weer goed werk geleverd!

Ahla.jpg

Awa

Sommige kinderen kan je een levens veranderende operatie aanbieden. Bij anderen kan dat niet en doe je wat je kan. Links op de foto Awa. Dit meisje is 7 jaar oud, maar is qua ontwikkeling niet verder dan een half jaar. Haar vader is ontzettend blij met onze steun en blijft ons (en dus jou) maar bedanken voor onze steun. Awa kan geen normale voeding verdragen en Gambia Child betaald voor speciale voeding. En ze kreeg ook hulp van Brit van Caring4mobility. Zij verstrekken hulpmiddelen voor mensen met een handicap in Gambia.  Gambia Child werkt met ze samen en ze hebben een fantastische speciale stoel voor haar geregeld. Kijk is hoe blij ze is.

ahla2.jpg

Awa met haar nichtje en twee zusjes

Stoel Awa.jpg

Nieuwe partner in Gambia

We hebben een nieuwe partner gevonden om in Gambia met ons samen te werken. Het is een protestants kerkgenootschap. Deze mensen zijn zo blij met ons werk, dat ze graag voor ons allerlei zaken willen doen zodat het werk goed door kan gaan. De activiteiten van het operatie project, het dozen project (zusjes Vrins met tweedehands mooie spullen) en de zorg voor onze schoolgaande kinderen gaan naar dominee John. Dominee John Mendy hoort bij het kerkgenootschap.

john seal.jpg
Video Channel Name

Video Channel Name