Search
  • Francien Smits

Berichtje uit Gambia


Hallo Iedereen die ons mee helpt en/of interesse heeft, hier een weer berichtje uit Gambia. Intussen hebben we rond de 35 en 40 sponsorkinderen, we gaan dus heel erg goed vooruit! Jullie hebben ons geholpen ons werk te doen, daarom wat voorbeelden wat we hier zoal meemaken nadat we kinderen een jaar gesponsord hebben;

Bijvoorbeeld Gastz een kind zwaar spastisch, kon niet spreken maar we vonden het een goede afleiding om haar naar school te laten gaan en we kregen een ' big smile' bij de eerste schooldag. Zulke glimlachen hadden we niet gauw gezien. Vandaag kwamen we weer bij haar op school. We gaven haar een rugtas en een beker om uit te drinken. En weer die MOOIE glimlach... Even later zat ze allerlei cijfers op te noemen ( echt spreken) alles wat de leerkracht aan wees ,kon ze echt benoemen. We gaven ze applaus! Zoooo trots dat we waren. Ze straalde....!!

Een ander meisje van 15 jaar, Mariama is zwaar misvormd en daardoor kon ze nooit naar school. Gambia Child heeft sinds een jaar haar schoolgeld betaald. We bekeken haar rapport van afgelopen jaar en alles was excellent! Vandaag hebben we haar schoolgeld en transportkosten weer betaald, wat was ze blij. We kregen een omhelzing. Ze begon te huilen. Ze is nooit zo gelukkig geweest sinds ze naar school gaat. Ze bedankte ons zo intens....hier worden we zelf zo gelukkig van....dat we dit mogen en kunnen doen. De tranen sprongen ook bij ons in de ogen.

Nog een mooi voorbeeld is de 15 jarige Ammadou. Een jongen met zeer ernstige polio. Hij werd opgevoed door een leraar maar die is dit jaar overleden aan astma. Nu moest Ammadou weer bij zijn moeder gaan wonen die geen geld heeft. Hij wil graag nog 2 jaar zeer serieus gaan studeren d.mv. het sponsorgeld van Gambia Child. Deze week hebben we het studiegeld voor dit jaar betaald, hij was erg blij. Hij wil na deze studiejaren, die we gaan bekostigen voor hem, erg graag wat gaan betekenen voor de stichting. En we denken dat hij dit kan. Hij staat goed bekend op school, en leerkrachten en hoofd van de school worden er helemaal blij van dat hij weer verder mag gaan met zijn studie . En dat Isatu een meisje met syndroom van down en dwerggroei. Ook sinds een jaar sponsorkind. Ze kon niet spreken en werd opgevoed door haar oma. We kwamen bij haar op school en wat was dit kind veranderd!! Ze zong en zei heel het alfabet op. Ze straalde was zo gelukkig!! Afgelopen vrijdag is Wim Dijkema (bestuurslid Gambia Child) ook gekomen. Dinsdag hopen Mary en ik weer terug te zijn in Nederland.


30 views0 comments

Recent Posts

See All

​​E-mailadres

gambiachild@live.nl

Adres

Kildijk 96

4255 TE Nieuwendijk

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now