Search
  • Francien Smits

Nieuws vanuit Gambia


Iedereen die de laatste weken enigszins het nieuws heeft gevolgd heeft kennis kunnen nemen van de moeizame overdracht van de macht, en bijhorende crisis, in Gambia. Dat betekent dat veel scholen gesloten waren, en veel van de kinderen die we ondersteunen thuis zijn gebleven. Wie ook thuis bleven, waren de toeristen, de mensen van wie het straatarme land economisch zo afhankelijk is.

Het bezoeken van de kinderen was ook moeilijk. Nu de rust is teruggekeerd kan dat weer beginnen. Met de kinderen van de dovenschool en de blindenschool gaat het goed. En ook met de verstandelijk gehandicapte kinderen die doordeweeks op Harthouse wonen, gaat het goed. We zijn met de manager van de instelling in gesprek gegaan om te kijken of er iets georganiseerd kan worden voor de kinderen, voor als ze na hun 15e jaar Harthouse verlaten. Voor een aantal van hen zou het mooi zijn als ze eenvoudig werk zouden kunnen doen, waarmee ze een klein inkomen zouden kunnen verdienen. Dat zou hun perspectief op een iets betere toekomst bieden.

Over twee maanden is er in Brakel de Brakelse Lenteloop. Een belangrijk deel van de opbrengst is bestemd voor Gambia Child. Daar zijn we erg blij mee. Bedankt voor dit gebaar.

In maart gaan Lia van Zandwijk en Francien Smits, Gambia weer bezoeken. Ze gaan kijken hoe het met de kinderen gaat, en kijken wat onze stichting, met uw steun, voor hen kan betekenen. Voor enkele gezinnen, die door de politieke crisis inkomsten hebben moeten missen, gaan we voedselpakketten samenstellen, en uitdelen. Hopelijk brengen we zo wat verlichting.

Hartelijk dank voor alle mooie giften!


35 views0 comments

Recent Posts

See All

​​E-mailadres

gambiachild@live.nl

Adres

Kildijk 96

4255 TE Nieuwendijk

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now