Search
  • francien4

Nieuwsbrief Gambia Child juni 2018


Ruim 6 weken zijn er voorbij gegaan nadat 8 kinderen een operatie hebben ondergaan aan hun beide benen. Nu is het gips is in het ziekenhuis verwijderd. Normaal zou dat gebeuren met een machientje maar in Gambia doen ze dat met een botte schaar. Het duurde de hele dag eer bij 6 kinderen het gips verwijderd was. Het was een martelgang. De dag erna kwam er een Duitse fysiotherapeute om met de kinderen te oefenen. Dit was een groot succes, want sommige kinderen konden al op krukken lopen.

Omdat Omar wat ouder is moet hij nog een paar weken langer in het gips blijven zitten. Maar hij mocht van Carine al wel naar huis nadat alles gecontroleerd was. Hij verveelde zich heel erg en had heimwee. Nu is hij natuurlijk ziels gelukkig. Hij voelt zich echt verantwoordelijk voor de thuissituatie.

Onze stichting heeft intussen een auto van het project www.goforafrica.nl gekregen. Nederlandse studenten van deze stichting zijn met een door sponsors geschonken auto vanuit Nederland naar Gambia gereden. Hebben daar de auto verder opgeknapt en hun ervaringen uitgewisseld met gambiaanse studenten. We hebben de auto gesponsord gekregen omdat Gambia Child zo'n goed doel is en Carine vrijwilligerswerk verricht als Nederlandse. Carine is er enorm blij mee omdat ze veel meer kinderen kan bezoeken in een kortere tijd .

Verder zijn er een aantal verstandelijk beperkte kinderen naar een normale school gegaan.1 dag in de week worden ze begeleidt door een lichamelijk gehandicapte jongen, Sidiki. Hij komt uit Guinee en werkt ook in onze winkel. Hij is door zijn ouders het huis uitgezet en is in Gambia terecht gekomen. Carine had als idee om Sidiki als begeleider in te zetten en op deze manier krijgt hij een kans om Engels te leren.

Mandiki het blinde meisje woont bij een tante. Mandiki wordt er vaak als sloofje gebruikt en mag bijna nooit spelen. Wat ze erg fijn vindt is om naar school te gaan. Maar ze is vaak ziek, waarschijnlijk omdat ze geen goede verzorging en voeding krijgt. Ze heeft in het ziekenhuis gelegen vanwege bloedarmoede en uitdroging. Carine heeft een idee om Mandiki bij een blind vriendinnetje Jainaba thuis te plaatsen. Door omstandigheden kan Jainaba ook niet bij haar eigen moeder wonen. Maar haar verzorgster is heel erg liefdevol. Dat wordt uitgezocht door onze mediator of dat mogelijk is.

U bent weer een beetje op de hoogte gebracht over het wel en wee in Gambia. Dank u wel voor u steun en aandacht,

Groetjes en bedankt namens de stichting Gambiachild, Francien

De kinderen zitten klaar om uit het gips te gaan.

De kinderen zitten klaar om uit het gips te gaan.

Fotos van voor en na de operatie

Foto's van voor en na de operatie

Jainaba achter braille typmachine en op bezoek bij haar thuis.

Jainaba achter braille typemachine en op bezoek bij haar thuis.

Mandiki, het blinde meisje, thuis.


108 views0 comments

Recent Posts

See All