Search
  • francien4

Nieuwsbrief Gambia Child januari 2020


Dag iedereen die het werk van Gambia Child volgt en misschien zelfs steunt. We hebben weer nieuws voor u!

Bijna alle kinderen van het operatie project zijn uit het gips en hebben nu rechte beentjes. Het meisje July heeft helaas een fikse ontsteking gekregen na de operatie en onze verpleegkundige Carine heeft heel kundig wondbehandeling toegepast. Samen met onze Gambiaanse mediator Amadoe heeft Carine in Gambia het operatie project voorbereid en had de leiding bij de voorzorg en nazorg, daar heeft ze veel tijd en energie ingestoken zoals heel veel andere dingen. Zo had ze alle kinderen inclusief 1 van de ouders wekenlang 24/7 bij haar in de huis. Carine was voor, tijdens en na de operatie zéér betrokken. Alle lof ! Zonder haar hulp was het operatieproject niet goed verlopen. Vooral omdat dit operatieproject voor onze stichting de 1e keer was moesten we toch maar afwachten hoe het zou verlopen. Nadat het gips verwijderd was kwam er een fysiotherapeut om met de kinderen te oefenen. En er werd ook een zwembad ter beschikking gesteld om met de kinderen spelenderwijs te oefenen. Volgens de fysio gaan de kinderen binnen 2 maanden weer lopen. Al deze dingen heeft Carine geregeld.

In maart gaan Lia en Francien naar Gambia om natuurlijk ook deze kinderen weer te bezoeken om de resultaten te bekijken. Meisje July moet voor een aantal maanden nog in het gips blijven volgens dokter Harry de Vries. Er is een luikje in het gips gemaakt om de wond om de andere dag te verzorgen door een Gambiaanse verpleegkundige aldaar.

De samenwerking met mediator Amadou was ook goed. We hadden hem hard nodig om alles in verschillende talen uit te leggen naar de ouders. De meeste ouders spreken geen Engels. Nu alles goed in banen is geleid en de sponsorkinderen thuis en op school zijn bezocht, is Carine naar Nederland gekomen. Carine heeft helaas afscheid genomen van onze stichting Gambia Child. Hier in Nederland gaat ze voor haar gezin zorgen en volop werken.

Wij hebben van onze sponsoren veel giften ontvangen en dankzij dit feit kunnen we dit werk doen. Naast het operatie project zorgen we dat 37 kinderen met een handicap naar school kunnen en zijn we bezig met het opzetten van een dagopvang voor kinderen met een verstandelijke handicap.

Dank u wel voor alle giften en de vele belangstelling!

Namens het bestuur Gambia Child:

Van links naar rechts Mary, Lia, Carine, Francien, Gerda, Wim ontbreekt op deze foto


42 views0 comments

Recent Posts

See All