Search
  • francien4

Nieuwsbrief Gambia Child maart 2020


Dag iedereen die het werk van Gambia Child volgt en misschien zelfs steunt. We hebben weer nieuws voor u!

Ruim een week geleden zijn Lia en Francien terug gekomen uit Gambia.

Ook daar is intussen een uitbraak van het coronavirus. En dan te weten dat in Gambia de gezondheidszorg zo slecht is. Helaas zullen er veel meer mensen daardoor eerder overlijden aan deze ziekte. We moesten 2 dagen eerder terugkeren naar Nederland.

We zijn vanaf de 1e dag gelijk kinderen gaan bezoeken omdat we niet wisten hoe lang we konden blijven. De kinderen die geopereerd waren in november kunnen nu allemaal lopen. Zelfs Judy die heel lang een infectie had aan haar geopereerde been. Ze heeft 2 maanden langer in het gips moeten zitten. 3x per week werd ze verzorgd door een verpleegkundige uit de buurt. Ze heeft alles gelukkig goed doorstaan. Zoals u kunt zien op de foto is haar beentje een stuk rechter maar er is nog wel een beenlengte verschil. Yaya hebben we ook opgezocht. Hij was het jongetje dat 5 jaar geleden gevonden werd in een plastic bak. Een vrouw vond hem en is met Yaya naar het ziekenhuis gegaan. Deze vrouw was een paar weken daarvoor bevallen van een zoontje. Yaya werd verder opgevoed door deze vrouw. Het is wonderbaarlijk hoe het kan geschieden. Want de jongetjes lijken net een tweeling. Namens een goede sponsor Tilly Versteeg uit Nederland betaald ze voor deze kinderen de school. We blijven Yaya volgen. Daarnaast hebben we nog wat scholen bezocht. Gelukkig houdt onze Gambiaabnse mediator Amadou iedereen onder controle en gaat het goed met het verdelen van het geld voor de scholen en de reiskosten daarnaar toe. Na deze dag gingen alle scholen sluiten voor in ieder geval 3 weken i.v.m. corona.

We hebben ook een ruimte gevonden voor een daycare op te zetten. Deze daycare is voor het opvangen van kinderen die meervoudig gehandicapt zijn en die niet naar school kunnen. Amadou ziet dat helemaal zitten om deze kinderen van 9u tot 16u te begeleiden. Hierbij zijn ook 2 dames aangesteld die de kinderen kunnen verzorgen. De kinderen worden gehaald en gebracht door een goede chauffeur. Er worden activiteiten aangeboden en de kinderen krijgen eten. Er wordt gestart met 6 kinderen. Met deze daycare zouden we 1 april starten maar helaas ivm corona moet dit wachten.

In november hopen we weer een operatieproject te houden onder begeleiding van Harry de Vries.

We hebben al wat potentiële kandidaten gevonden en ook die kinderen houdt Amadou in de gaten.

Zoals verpleegkundige Aram in een berichtje te kennen gaf dat hij het zo mooi vond van dit project dat deze kinderen straks weer mee tellen in de mogelijkheden voor de toekomst. Aram is ook in Gambia geweest en heeft geweldig mooi werk geleverd voor onze stichting.

Yaya voor de operatie
Yaya 4 maanden na de operatie

Links: Yaya voor de operatie, rechts: Yaya 4 maanden na de operatie

Judy voor de operatie
Judy 4 maanden na de operatie

Links: Judy voor de operatie, rechts: Judy 4 maanden na de operatie


47 views0 comments

Recent Posts

See All