Search
  • francien4

Alles onder 1 dak

Esther en Jan Meijer zijn Nederlanders die in Gambia wonen. Zij hebben een restaurant met daarbij appartementen in Kotu. Esther en Jan zijn positief over de stichting en willen meer betekenen voor de stichting. Ze willen samenwerken met ons. Wij zijn daar erg blij mee. Zij bieden ons ruimtes aan waarin we een daycare en de winkel kunnen verwezenlijken.


De daycare is voor een aantal kinderen die meervoudig gehandicapt zijn. Zij kunnen nu niet naar school. In de toekomst willen we in de ochtend om 9:00 uur de kinderen halen. Zij worden verzorgd, ze krijgen aangepaste educatie, aandacht, eten en drinken. Om 16:00 uur worden ze terug naar huis gebracht. Daarnaast hebben we een winkeltje waar gehandicapte kinderen in werken en leren. De 2e-handsspullen die verkocht worden komen uit Nederland en het meeste wordt nog steeds verstuurd door de zusjes Vrins.


Ook gaan we een trainingstraject aanbieden voor jongeren met een beperking om ze voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Denk aan tuinman, schoonmaker, verkoper, bediening, enz. Dit is allemaal mogelijk vanuit het guesthouse en restaurant in samenwerking met het huidig personeel van Esther en Jan. De jongeren worden op deze manier geholpen om een baan te vinden met een aanbeveling en op zoek te gaan naar werk.


Het operatie-project gaan we hopelijk weer doen in november. Harry de Vries komt van 2 tot 6 november de operaties doen. Geweldig dat hij dit voor de kinderen vrijwillig wil doen. De nazorg van de kinderen die voor 6 weken in het gips zitten kan ook gedaan worden bij Esther en Jan in het gebouw. 6 weken lang kunnen de kinderen hier verblijven met hopelijk de hulp van vrijwilligers of stagiaires uit Nederland.


Bij Esther en Jan bestaat ook de mogelijkheid voor een B&B voor toeristen. Een 2-persoonskamer met bad en toilet kost € 18,00 p.p.p.n. inclusief een lekker ontbijt in het restaurant. De gehele opbrengst gaat naar de stichting. Op deze manier kunt u met eigen ogen zien wat we doen binnen onze stichting. Wanneer u dat wilt kunt u een rondleiding krijgen waarbij de gids aanwezig is. Ook hebben we een chauffeur die u overal heenbrengt waar u maar wilt. Er zijn mogelijkheden om scholen te bezoeken waar onze sponsorkinderen naar toe gaan. Er kan een bezoek aan huis gebracht worden waar de kinderen wonen. Wanneer u geïnteresseerd bent is dit een unieke kans om veel meer te weten te komen over Gambia Child maar ook om de Afrikaanse sferen te komen proeven... Hopelijk blijft u sponsoren want daardoor kunnen we dit blijven doen voor onze gehandicapte kinderen die een kans verdienen...65 views0 comments

Recent Posts

See All