Initiatieven

Vervoerskosten voor sponsorkinderen

Vanwege hun beperkingen zoals blindheid of een andere fysieke handicap kunnen veel kinderen niet naar school. In Gambia is dat een groot probleem, want daardoor zullen ze niet in staat zijn om later in hun onderhoud te voorzien. Gambia Child regelt vervoer voor meestal kleine bedragen, zodat ze ook naar school kunnen. Zoals bijvoorbeeld Isatu, het meisje hieronder. We konden voor haar een nieuwe rolstoel regelen, zodat die oude aan de kant kon! Isatu was weer blij. Of Haddy die we naar de blindenschool konden laten gaan en voorzien hebben van een braille type machine. Daarom kan ze nu naar een normale school voor voortgezet onderwijs. Of Jainaba, blind en ze heeft een hersentumor met haar braille type machine. 

Isatu.jpg
Isatu2.jpg
Binta.jpg
Mariama.jpg

Operaties 

Gambia Child wil graag kinderen met een ernstige handicap aan been of voet helpen. Het komt veel voor in Gambia dat kinderen kromme beentjes hebben. De stichting regelt een operatieruimte en revalidatie. De operaties worden pro deo uitgevoerd door Dr Harry de Vries uit Nederland. Zoals bijvoorbeeld voor Judy hieronder.

Judi voor.png
harry.png
judy na.png

Winkel project

Door de zussen Vrins wordt in Nederland tweedehands kleding verzamelt. En die worden dan weer verkocht in Gambia door tieners met een handicap

Nieuwsbrief oktober 4.jpg
Nieuwsbrief Gambia Child Oktober 2019 2.
winkel.png

Day Care

Esther en Jan Meijer zijn Nederlanders die in Gambia wonen. Zij hebben een restaurant met daarbij appartementen in Kotu. Esther en Jan willen meer betekenen voor de stichting. Ze bieden ons ruimtes aan waarin we een daycare en de winkel kunnen verwezenlijken. De daycare is voor een aantal kinderen die meervoudig gehandicapt zijn. Zij kunnen nu niet naar school. Ze worden in de ochtend om 9:00 uur gehaald. Zij worden verzorgd, ze krijgen aangepaste educatie, aandacht, eten en drinken. Hieronder: Gastz, Abu en Ebrima.

abu.jpg
gastz.jpg
ibrima 2.jpg