top of page

Initiatieven

Vervoerskosten voor sponsorkinderen

Vanwege hun beperkingen zoals blindheid of een andere fysieke handicap kunnen veel kinderen niet naar school. In Gambia is dat een groot probleem, want daardoor zullen ze niet in staat zijn om later in hun onderhoud te voorzien. Gambia Child regelt vervoer voor meestal kleine bedragen, zodat ze ook naar school kunnen. Zoals bijvoorbeeld Haddy die we naar de blindenschool konden laten gaan en voorzien hebben van een braille type machine. Daarom kan ze nu naar een normale school voor voortgezet onderwijs. Of Jainaba, blind en ze heeft een hersentumor met haar braille type machine. 

Binta.jpg
Mariama.jpg

Hieronder Lalo, we bezochten hem thuis, hij zat een veel te grote rolstoel. Lalo heeft verlamde voetjes. Hij is een heel slim mannetje . Zijn ouders zijn gescheiden, daarom wordt hij groot gebracht door zijn oma. Lalo zou graag naar school gaan . We hebben dit geregeld. Hij wordt dagelijks opgehaald door een taxichauffeur en door Caring4mobility werd er een passende goede rolstoel gebracht. Hij is er super blij mee

Operaties 

Gambia Child wil graag kinderen met een ernstige handicap aan been of voet helpen. Het komt veel voor in Gambia dat kinderen kromme beentjes hebben. De stichting regelt een operatieruimte en revalidatie. De operaties worden pro deo uitgevoerd door Dr Harry de Vries uit Nederland. Zoals bijvoorbeeld voor Judy hieronder.

video operatie project

video operatie project

Play Video
lalo2.jpg
lalo.jpg
Judi voor.png
harry.png
operatie 21 d.jpg

Hier Abuba voor en na de operatie

Day care

Kinderen met een mentale handicap worden vaak aan hun lot overgelaten. Vaak zitten ze eindeloos ergens in een hok of in de zon. Voor een klein aantal probeert Gambia Child wat te doen. Gambia Child heeft samen met een christelijke school een daycare opgezet. Hier hebben de kinderen een mooie tijd. Ze worden begeleid door twee medewerkers die door Gambia Child betaald worden. De kinderen worden door een taxi thuis gehaald en krijgen ook eten. En we proberen ze te leren wat mogelijk is. We zien de kinderen weer lachen en opbloeien. Onze mediator Saikou bezoekt ze wekelijks en houdt een oogje in het zeil.

abu.jpg
Mariama daycare.jpg
saikou 2.jpg
Nday2.jpg
Nday.jpg

Nday is een van onze sponsorkinderen die dankzij  hulp naar school kan. Ze krijgt hier kleding van de zusjes Vrins en...... oorbellen!

bottom of page