top of page

Initiatieven

Vervoerskosten voor sponsorkinderen

Vanwege hun beperkingen zoals blindheid of een andere fysieke handicap kunnen veel kinderen niet naar school. In Gambia is dat een groot probleem, want daardoor zullen ze niet in staat zijn om later in hun onderhoud te voorzien. Gambia Child regelt vervoer voor meestal kleine bedragen, zodat ze ook naar school kunnen. Zoals bijvoorbeeld Isatu, het meisje hieronder. We konden voor haar een nieuwe rolstoel regelen, zodat die oude aan de kant kon! Isatu was weer blij. Of Haddy die we naar de blindenschool konden laten gaan en voorzien hebben van een braille type machine. Daarom kan ze nu naar een normale school voor voortgezet onderwijs. Of Jainaba, blind en ze heeft een hersentumor met haar braille type machine. 

Isatu.jpg
Isatu2.jpg
Binta.jpg
Mariama.jpg

Hieronder Lalo, we bezochten hem thuis, hij zat een veel te grote rolstoel. Lalo heeft verlamde voetjes. Hij is een heel slim mannetje . Zijn ouders zijn gescheiden, daarom wordt hij groot gebracht door zijn oma. Lalo zou graag naar school gaan . We hebben dit geregeld. Hij wordt dagelijks opgehaald door een taxichauffeur en door Caring4mobility werd er een passende goede rolstoel gebracht. Hij is er super blij mee

Operaties 

Gambia Child wil graag kinderen met een ernstige handicap aan been of voet helpen. Het komt veel voor in Gambia dat kinderen kromme beentjes hebben. De stichting regelt een operatieruimte en revalidatie. De operaties worden pro deo uitgevoerd door Dr Harry de Vries uit Nederland. Zoals bijvoorbeeld voor Judy hieronder.

video operatie project

video operatie project

Play Video
lalo2.jpg
lalo.jpg
Judi voor.png
harry.png
operatie 21 d.jpg

Kleding project

Door de zussen Vrins wordt in Nederland tweedehands kleding verzamelt. En die kan dan weer worden verkocht in Gambia. Of het wordt weg gegeven aan de echt arme families van onze sponsor kinderen

Nieuwsbrief oktober 4.jpg
Nieuwsbrief Gambia Child Oktober 2019 2.
winkel.png
Nday2.jpg
Nday.jpg

Nday is een van onze sponsorkinderen die dankzij  hulp naar school kan. Ze krijgt hier kleding van de zusjes Vrins en...... oorbellen!

bottom of page