top of page
Search
  • francien4

Update vanuit Gambia


Vanaf dinsdag 4 oktober zijn wij (Mary Rijneveld en Francien Smits) weer voor 2 weken in Gambia om voor onze sponsor kinderen te zorgen en zaken te regelen. In deze eerste midweek in Gambia hebben we al erg veel gedaan.

We hebben Hart House bezocht, en willen graag 7 kinderen gaan sponsoren. Lang gesproken met deze man genaamd Geoff. Hij is 68 jaar en heeft dit project al 25 jaar. Ruim 25 kinderen blijven hier van maandag tot vrijdag. Hij heeft ongeveer 12 Gambianen in dienst. Bewaker, leerkrachten, oppas voor de nacht, kok, schoonmakers. De kinderen worden in groepjes verdeeld voor verschillende lessen. Ook wordt er fysio gegeven. De kinderen leren veel handvaardigheid, maar ook schrijven, rekenen, etc.

De volgende dag gingen we met Tycoon op stap. Tycoon is voor ons contactpersoon in Gambia. Hij wist ruim 20 gehandicapte kinderen te vinden die allemaal graag naar school toe willen. Er is 1 grote dovenschool in Gambia. Ouders willen dat hun kind daar naar toe gaat, maar transport is het grootste probleem. De dovenschool heeft een schoolbus staan maar moet zelf de benzine betalen. De benzine is te duur hier. Zolang de school te weinig sponsors heeft kan er niet gereden worden met deze bus. De ouders hoeven geen schoolgeld te betalen maar vervoer moeten de kinderen(ouders) zelf oplossen. Waarschijnlijk gaan we een taxichauffeur 2x daags voor onze sponsorkinderen laten rijden. Maandag hebben we hier een vergadering over.

Weer zijn de ouders zo gelukkig als we ze alleen maar met een klein beetje kunnen helpen. We spreken wel regels af. Als ze bijv. vervoerskosten krijgen, geven we ze voor 1 maand vooruit, de rest moeten ze iedere maand komen ophalen bij de schoolleiding. In maart wordt de situatie op nieuw bekeken.

Jullie kunnen het weer lezen... We zijn goed bezig, en o zo druk. En natuurlijk is het zinderend warm...!! We kunnen dit doen door al jullie giften, en we blijven graag zo doorgaan! Voor deze kinderen die nu eindelijk een kans krijgen....

Dank jullie wel! Heel erg warme groetjes, Mary en Francien


22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page