top of page
Search
  • francien4

Nieuwsbrief Gambia Child oktober 2019


Beste belangstellenden,

Graag informeren wij u met deze nieuwsbrief weer over de projecten van Stichting Gambia Child.

Update

Tijdens de 3 maanden lange zomervakantie hebben we aantal dagen per week ernstig gehandicapte

sponsorkinderen opgevangen in het huis in Brusubi, als een soort kinderdagverblijf. We hopen dat we deze zorg ook in de toekomst kunnen bieden, want door veranderende wetgeving in Gambia lijkt het erop dat we op deze manier illegaal bezig zijn. Carine en Amadou zijn legale mogelijkheden aan het inventariseren, want de behoefte aan zo’n kinderdagverblijf is groot.

Al onze 45 sponsorkinderen zijn weer naar school! Amadou heeft ervoor gezorgd dat het schoolgeld en de reiskosten zijn betaald. Amadou is echt een topper! Hij gaat ook met het operatieproject meehelpen.

Carine doet in Gambia erg veel voor Gambia Child. Daarvoor krijgt ze een kleine vergoeding die lang niet voldoende is om in haar levensonderhoud te kunnen voorzien. Daarom is zij in de zomervakantie weer in Nederland geweest om hier haar ‘gewone werk’ te doen en zo haar persoonlijke spaarpot weer aan te vullen.

Operatieproject

We zijn druk in de weer met de voorbereidingen voor het operatieproject. Van het bedrijf Skills Meducation kregen we heel veel gips gratis. Dat is intussen per schip verstuurd naar Gambia, samen met de operatiespullen die Harry de Vries (de orthopedisch chirurg) nodig heeft en de nieuwe stretchers. In de afgelopen periode heeft Amadou de kandidaten voor een operatie regelmatig bezocht. Er zijn gesprekken gevoerd met hun ouders, maar ook hun grootouders hebben hun mening gegeven. Want wanneer groot-ouders niet akkoord gaan, mogen de kinderen niet geopereerd worden. De cultuur is vaak voor ons niet te begrijpen, maar we hebben dat wel volledig te respecteren.

Er worden waarschijnlijk 15 kinderen geopereerd aan de misvormingen aan hun benen en/of voeten.

Harry de Vries komt 22 november naar Gambia en gaat dan op 23 november in het ziekenhuis Medicare in Brusubi de kinderen diagnosticeren. Van 25 t/m 29 november probeert hij elke dag 4 kinderen te opereren. Na de operatie worden hun beentjes van gips voorzien en blijven ze nog 1 nachtje in het ziekenhuis. De volgende dag worden ze per auto vervoerd naar het huis in Brusubi dat Gambia Child speciaal hiervoor heeft gehuurd. De patiëntjes kunnen op de nieuwe stretchers slapen en één van de ouders blijft dag en nacht bij hun kind om eten te koken en het te verzorgen. De meeste kinderen zullen hier 6 weken blijven.

Heel fijn is het om te kunnen melden dat 5 enthousiaste leerling-verpleegkundigen ons met dit project komen helpen. Deze toppers betalen zelf hun reis- en verblijfkosten en zullen een geweldige levenservaring opdoen. Daar zijn we van overtuigd!

Beste mensen, Onze dank is (weer) zeer groot voor jullie belangstelling en donaties. De kinderen die geopereerd gaan worden, kunnen over een paar maanden door het leven zonder handicap. Ze tellen weer mee in de maatschappij; dat is in een ontwikkelingsland zo waardevol! Ook de kinderen waarvoor Gambia Child het schoolgeld betaalt en die zodoende leren lezen, schrijven en rekenen. Ze mogen samen met hun broertjes en zusjes naar school en worden veel meer geaccepteerd. Hoe geweldig is dat?! Dat is met geen pen te beschrijven…..

Nogmaals onze hartelijke dank voor jullie steun!!

Warme groet,

Het bestuur van Stichting Gambia Child

Wim, Francien, Mary, Lia, Gerda en Carine


64 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page