top of page
Search
  • francien4

Nieuwsbrief, mei 2019


Beste belangstellenden,

Graag informeren wij u met deze nieuwsbrief weer over de projecten van Stichting Gambia Child.

Ondersteuning

Het is geweldig om te zien hoeveel mensen iets ondernemen om onze Stichting te steunen en daarmee de kinderen in Gambia te helpen:

De zusjes Vrins doen al heel veel: verzamelen en verzenden van kinder-kleding en hebben nu € 750,- ingezameld voor het operatieproject.

De Mytylschool in Den Bosch hield tijdens de Koningsmarkt een actie voor Gambia Child. Dat bracht het mooie bedrag van € 516,- op

Het bedrijf Alhydran doneerde vele tubes zalf en verstuurde ze gratis! Helaas lopen kinderen in Gambia vaak brandwonden op. Deze zalf is speciaal hiervoor: het werkt tegen pijn en jeuk, is verzachtend en maakt littekens soepeler. En daarnaast zijn er particulieren en instellingen (zoals kerken) die ons werk steunen. Iedereen heel hartelijk dank!

Operatieproject

We hebben de bevestiging gekregen dat we in de laatste week van november 2019 kinderen kunnen laten opereren in de kliniek Medicare in Brusubi. Orthopedisch chirurg Harry de Vries gaat dan aan de slag en hij krijgt daarbij hulp van een anesthesist en operatiepersoneel uit Gambia.

Waarschijnlijk komen er ook Nederlandse studenten verpleegkunde helpen. Zij bieden hulp rondom de operaties en zullen vooral daar-na ingezet worden bij de nazorg. Dat zal een hele mooie ervaring zijn voor deze jonge mensen. Ook Mary, Carine, Gerda, Wim en Francien gaan dan daar hun steentje bijdragen.

Dokter De Vries gaat tussen de tien en twintig kinderen met ernstige gebreken aan benen en voeten opereren. Na de operatie worden de beentjes van gips voorzien en verblijven de kinderen 5 à 6 weken op een compound.

Gambia Child zorgt ook daar voor de juiste nazorg: de kinderen blijven goed onder controle en als groep bij elkaar. Zij hebben immers allemaal hetzelfde meegemaakt. Ze kunnen elkaar bezighouden, plezier maken, etc. De mensen van Gambia Child, en hopelijk de studenten verpleegkunde, plus de ouders van de kinderen kunnen zorg bieden en de kinderen na een week of vier begeleiden bij het voorzichtig weer leren lopen.

School ondersteuning Carine is terug in Gambia. Ondertussen heeft ze ongeveer veertig kinderen van schoolgeld voorzien voor de komende termijn. Het is fijn te weten dat deze kinderen voorlopig naar school kunnen. Want: wordt het schoolgeld niet betaald (als de ouders dat niet kunnen) dan moet het kind van school af. Deze kinderen krijgen in ieder geval kansen op een goede toekomst met mogelijkheden. We zijn blij dat we dit werk samen met Carine kunnen doen. Dit kan echter niet zonder een groot aantal vaste sponsors die enthousiast meeleven en steeds weer het werk van onze stichting met geld en middelen ondersteunen.

Landelijke dag van het Kasteel - Dussen Op maandag 10 juni (2e pinksterdag) is het kastelendag bij Kasteel Dussen. Daar zal Stichting Gambia Child aanwezig zijn en voorlichting geven over hun projecten en die promoten. Ook laten we een presentatie zien met daarin beelden van al het mooi werk dat wij in Gambia doen.

Onze dank is zeer groot!!!

Hartelijke groet, Het bestuur van Stichting Gambia Child

Carine, Francien, Gerda, Lia, Mary en Wim


80 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page