top of page
Search
  • francien4

Nieuwsbrief Gambia Child


Beste belangstellenden,

Op het moment van schrijven zijn een team met leden van het bestuur (Gerda, Mary en Francien) en leerling verpleegkundigen in Gambia voor het operatie project van kinderen met een handicap aan de benen. En we hebben al een geslaagde tijd achter de rug. Er zijn 12 kinderen geopereerd aan X en O benen.

Na de operatie bleven de kinderen nog 1 nacht in het ziekenhuis. Daarna werden ze over geplaatst naar ons opvanghuis waar ze 24/7 verblijven voor de komende weken samen met 1 van hun ouders.

De beentjes zitten in het gips en dat was vooral in het begin erg wennen. De jeuk was vaak ondraaglijk en daarvoor gaven we ze een pijnstiller.

En natuurlijk doet afleiding veel. De kinderen worden goed verzorgd en de ouders helpen mee. Er wordt gekookt en meestal is het een gezellige boel. Intussen zijn er ook 4 leerling verpleegkundigen uit Nederland die veel doen met de kinderen. Het zijn nog jonge mensen en op deze manier is het een mooie levenservaring voor hen. De kinderen die in het gips zitten, zijn erg dapper en na die eerste moeilijke dagen zijn ze vrolijk. Ze hebben allemaal hun vriendjes die ook in het gips zitten. Onze Orthopeed Harry heeft het als een bijzonder project ervaren. De kinderen werden in een privékliniek geopereerd. De samenwerking met het Gambiaans medisch team is zeer positief verlopen. Op deze manier heeft Harry veel van zijn kennis overgedragen wat weer waardevol is voor dit land. Er zijn al plannen gemaakt voor volgend jaar november. Met dankbaarheid kijken we terug op de eerste 2 weken van ons operatieproject. Al deze kinderen kunnen straks verder zonder handicap, dankzij uw steun !!

Een warme groet vanuit Gambia!

Op de foto's geopereerde kindjes, moeders, Mary, dokter Harry en Francien.


92 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page