top of page
Search
  • francien4

We gaan bijna weer naar Gambia


Het is bijna zover,.....Lia van Zandwijk en Francien Smits gaan deze keer in gezelschap van hun echtgenoten, vanaf 25 maart onze sponsorkinderen bezoeken.

We weten via ons contactpersoon Tycoon dat sinds ons laatste bezoek in oktober 2016, het nog steeds goed gaat met onze kids. Maar, het blijft altijd super belangrijk om dit weer met onze eigen ogen te gaan bekijken. Dat doen we dan ook minimaal twee maal per jaar. We gaan de scholen en families bezoeken van de kinderen en waar nodig hier en daar hand- en spandiensten verrichten en eventuele probleempjes oplossen.

Als bestuur zijn we intensief aan het brainstormen geweest over de toekomst van onze sponsorkinderen. Hoe kunnen we er voor zorgen dat zij niet thuis komen te zitten zodra zij school doorlopen hebben. Ze hebben dan namelijk verder niets meer.

We hebben daarvoor het geweldige idee bedacht om een winkel op te starten. Daarin gaan een aantal van onze sponsorkinderen werken. Zij gaan spullen verkopen vanuit Nederland die wij op kosten van de stichting naar Gambia versturen. Op deze manier willen we proberen de gehandicapte kinderen hun eigen zakcentje te laten verdienen, maar ook met geld om leren gaan, te leren samenwerken en organiseren. Speciaal denken we natuurlijk aan de sponsorkinderen die anders geen enkele toekomst hebben.

We gaan het zien en beleven.... en hebben er weer heel veel zin in. Het is zo fantastisch dit alles te kunnen doen door al jullie mooie giften. Dank jullie wel!!

Bestuur Gambiachild, Francien, Lia, Mary en Wim


32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page