top of page
Search
  • francien4

Vanuit Gambia door Leo en Eli


Hallo iedereen,

Wij, Leo van Zandwijk en Eli Smits, zijn met onze echtgenoten een week meegeweest naar Gambia. Het doel was om de kinderen te bezoeken die Gambia Child ondersteunt, scholen en transport (voor kinderen met een handicap) te regelen en nieuwe sponsorkinderen te vinden en een intake te doen. Het was een week vol heftige indrukken. De armoede, de hitte, de ernstige handicaps, maar ook de vrolijkheid, hoe alles wordt gedeeld en hoe families hun (gehandicapte) lieveling opvangen.

Zoals Abdou, hij is 18 jaar en heeft het syndroom van Down. We werden verwelkomt met een brede glimlach en open armen. Abdou ziet er uit als iemand van 12 jaar. Hij zat heel de dag thuis want er was geen geld voor school. Wij hebben € 24 betaald voor een schooluniformen, schoenen en schooltas. Een oom zou de arbeid ter beschikking stellen voor het maken van de uniformen. Komende week gaan Francien en Lia de school bezoeken en schoolgeld betalen.

Wat het meest indruk maakte op ons allebei, was het bezoek aan de blindenschool. We werden allebei stil van de kwetsbaarheid en hulpeloosheid van deze kinderen in dit land vol obstakels,hindernissen en kuilen. Op deze school ondersteunen we 4 kinderen.

Bijzonder was ook ons bezoek aan Amadou. Hij noemt zichzelf Amadou "polio" en is verre van zielig. Hij heeft erg misvormde voeten, maar voetbalt desondanks. En en passant repareerde hij even de whats app functie op onze smartphone. Een heel intelligente jongen die er wat van maakt. Wij ondersteunen zijn vervolgopleiding.

De bezoeken aan de scholen waren ook erg leuk. Ze willen allemaal je hand vast houden en omhelzen. Blijkbaar vinden ze het bijzonder. En ze willen graag op de foto. Vooral ons sponsorkind Lamin, de lieveling van de buurt, naast Lia op de foto.

Onze meisjes Lia en Francien blijven nog een week in Gambia om onze 40 sponsorkinderen te helpen. En nog een heel nieuwe activiteit, waarover later meer!

Groeten Leo en Eli

Ps. zaterdag was de Lenteloop in Brakel en die hebben Gambia Child gesponsord met € 5.600,- super!!


91 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page