top of page
Search
  • francien4

Nieuwsbrief april 2017


Hallo lieve mensen, Het zit er weer op, onze reis naar Gambia. Wat hebben we weer veel kunnen doen. Zo dankbaar om dit te mogen doen en te zien dat onze sponsorkinderen echt vooruit gaan doordat ze nu naar school mogen. Fantastisch!

In de vorige brief werd er geschreven over een verrassing, nou dat is wel degelijk gelukt. We hebben een winkel kunnen openen. Deze winkel heeft tot doel om kinderen met een handicap ook na hun school perspectief te geven. De winkel wordt gerund door een aantal van onze sponsorkinderen. Tycoon wordt de manager van de winkel, en stuurt de gehandicapte kinderen aan, met hoe spullen te verkopen, met geld om te gaan,schoonmaken, opruimen, sorteren etc.

De winkel in richten was al een hele mooie ervaring. De rekken voor de kleding werden gemaakt door een lasser. De ene dag besteld, de andere dag stonden de rekken al klaar.De winkel werd vrijdag( 7 april) geopend. Tycoon had een aantal sponsorkinderen uitgenodigd met hun moeder. Er werd wat eten aangerukt met iets te drinken. Wij werden verrast door een aantal mannen die de winkel kwamen inzegenen. Ze stelden zich niet voor, in witte gewaden gingen ze achter in de winkel zitten en lazen uit de Koran. Voor dit moslimland is dit erg belangrijk .Op deze manier wordt de winkel een succes. Daar geloven ze dan ook echt in. De kinderen die in de winkel komen werken zijn zo dankbaar. Ze hebben een baantje waarmee ze een zakcentje kunnen verdienen. Het betekent iets voor hun toekomst, zo belangrijk voor deze lieve mensen. Door de geweldige opbrengst van de 'Brakelse lenteloop' hebben we de winkel daarom nu ook al eerder kunnen openen. Volgens Tycoon is dit een 'gat in de markt' , omdat de winkel gerund wordt door kinderen met een handicap. Met de goede 'tamtam' komen Gambianen eerder hier hun 2e hands spullen kopen. Dus mensen, heb je mooie baby- en kinderkleding, stop ze in een bananendoos en stuur naar ons.

Mariama (15 jaar) gaat nu sinds een jaar naar school. Ze doet het erg goed en kan zelfs een schooljaar overslaan. Ze heeft een dankbare brief geschreven. Zij gaat na schooltijd werken in de winkel. Ook Ebrima gaat na school in de winkel werken, zo blij dat hij deze kans krijgt. Hij straalde helemaal bij het zien van de winkel. Hij wil er alles voor doen om dit tot een succes te laten worden.

We hebben weer 7 nieuwe kinderen erbij om voor te zorgen, aangemeld door Tycoon. Voor alle kinderen gaan we het schoolgeld betalen.

Voor het meisje met 1 been, Tjainaba, hebben we vervoer geregeld zodat ze iedere dag naar school gebracht wordt. We hebben een aantal blinde kinderen die zich thuis (na school )erg vervelen. Daarom zouden we het leuk vinden om een braille typemachine mee te verzenden, zodat ze zich daarmee kunnen vermaken . Al 2 jaar stond er een meisje van 5 op de wachtlijst. Fatoumata, heeft na haar geboorte een hersenbloeding gehad en is daardoor halfzijdig verlamd geraakt. Ze blijkt verstandelijk goed te zijn, dus kan ze naar school. Moeder draagt haar overal heen. Een dag na de intake kwamen een klein rolstoeltje tegen in een ziekenhuis te Serekunda. Het was precies de maat voor Fatoumata, toeval bestaat echt niet. We mochten het rolstoeltje meenemen. Ouders en Fatoumata waren erg blij. En ze mag zelfs binnenkort naar school.Sommige kinderen hebben i.v.m. klompvoetjes een dure operatie gehad in Dakar( Senegal) en daarom heeft de familie geen geld meer voor school. Transportgeld voor kinderen op verschillende scholen blijkt een erg goed initiatief te zijn. De schoolleiding verdeeld steeds het geld maandelijks en verstrekt dat aan de ouders. Dit geeft vertrouwen. Dus dit was het uitproberen meer dan waard! Totaal hebben we nu 42 kinderen. In november 2017 gaan we weer terug. In de tussentijd houden wij u natuurlijk op de hoogte over de voortgang.

Allemaal ontzettend bedankt voor jullie belangstelling, medeleven en de mooie giften. Tot de volgende keer! Groetjes, Francien en Lia

De dankbare brief van Mariama gericht aan Binta (Francien) en Fatou (Lia)

In de winkel

Fatumata blij met haar rolstoel


37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page