top of page
Search
  • francien4

Nieuwsbrief juni 2017


Beste Gambia Child supporter, Het is geweldig hoeveel er verzameld is voor onze winkel voor en van de gehandicapte sponsorkinderen. Soms in de dagomzet een paar euro per persoon en bedenk dat dit een goed dagsalaris is voor een Gambiaan. We hebben veel helpers waaronder de zusjes Vrins. Zij hebben een advertentie in de krant gezet om voor Gambia Child spullen te verzamelen. Dagen zijn zij bezig geweest op dit scheepsklaar te maken, dank jullie wel voor deze enorme inzet!

We kunnen nog meer kleding gebruiken, want dat loopt enorm goed in de winkel. Kleding past ook goed in bananendozen wat noodzakelijk is voor transport. Grotere spullen liever niet meer omdat we voor die afmetingen te veel moeten betalen aan verzendkosten.

Momenteel loopt de omzet terug in de winkel omdat het Ramadan is. De motivatie om spullen te kopen is er niet. De temperatuur is boven de 40 graden, ze mogen overdag niets eten of drinken, wij kunnen ons dit niet voorstellen. Maar toch doen ze dit ieder jaar weer.

Met de kinderen op school gaat het heel goed. De mediator controleert iedereen op school en thuis.

Tussendoor is Monique Hoogendorp naar Gambia geweest. Ze heeft een bezoek gebracht aan onze winkel. Ze heeft flink mee geholpen. Ook heeft ze een bezoek gebracht aan het kleine dovenschooltje waar ons sponsorkind Kaddy sinds een jaar verblijft. Op deze school heeft ze bloem,suiker, olie en rijst gebracht. Ook heeft ze een 2e hands laptop voor onze mediator Amadou gebracht. Hij was daar bijzonder blij mee. Van de bezoeken aan onze 42 kinderen maakt hij nu steeds een verslagje. Op deze manier worden we goed op de hoogte gehouden.

Als u denkt ik wil ook 1 kind sponsoren voor € 100 tot €150,- per jaar, breng ons op de hoogte en het wordt geregeld. Het kind kan daarvoor 1 jaar naar school. U krijgt van ons minimaal 2x per jaar bericht over en van uw sponsorkind, Ook vervoerskosten naar school worden voor een aantal kinderen geregeld. Het ligt er ook aan hoe oud het kind is. Voortgezet onderwijs is een stuk duurder. En een school van de overheid of particulier onderwijs verschilt enorm. Hopelijk bent u weer een beetje op de hoogte gebracht. Geweldig bedankt voor u giften, op deze manier hebben de kinderen een veel betere toekomst!! Groetjes, Wim, Mary, Lia en Francien

Amadou ( mediator) met de gekregen laptop

Kaddy en Tycoon bij het dovenschooltje


36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page