top of page
Search
  • francien4

Nieuwsbrief Gambia Child februari 2018


Nieuws uit Gambia!! Ons bestuurslid Carine is nu 2 weken in Gambia en zal daar de komende tijd veel zijn. Ze heeft het super naar haar zin en wil niet meer terug naar Nederland. Carine heeft een goedkoop Gambiaans huis kunnen huren voor een jaar. Samen met onze mediator doet ze goed werk. In de kledingwinkel wordt flink verkocht zodat we een aantal sponsorkinderen van de omzet naar school kunnen laten gaan. Voor het 2e kwartaal heeft de stichting de scholen betaald en zijn de kinderen thuis bezocht. En nog een heel ander nieuwtje: waarschijnlijk worden 2 van onze kinderen geopereerd door Nederlandse orthopeden. Een jong ventje met twee klompvoetjes werd al geopereerd in Senegal aan één voetje, maar de ouders moesten daar een heel groot bedrag voor betalen. Door veel familie en vrienden werd daar lange tijd geld voor opzij gelegd. Het andere voetje wilde ze ook graag laten opereren maar helaas het geld was op! Nu krijgen onze orthopeden de kans, en hopelijk mag het slagen. De andere jongen heet Omar. Hij is 11 jaar, zit op school en in zijn vrije tijd werkt hij in onze kledingwinkel. Omar heeft 2 O benen, daardoor lijkt hij erg klein. Als hij medisch goed gekeurd wordt mag hij 20 maart geopereerd worden.Beide jongens moeten 6 weken in het ziekenhuis blijven liggen. Dit wil het medisch team omdat de omstandigheden thuis zo slecht zijn . Ze mogen in die weken ook het bed niet verlaten. Pittig hoor!

Francien gaat 19 maart voor een paar weken naar Gambia vooral om Carine te vergezellen. Ze wordt gevraagd om de operatie van de kinderen bij te wonen. Dit wil ze graag, dus dat is niet tegen dovemansoren gezegd! Ter afsluiting kunnen we melden dat de donaties binnen blijven komen!

Daardoor kunnen we dit geweldige werk blijven doen.

Super.....

Dank jullie wel!!

Groetjes,

Wim, Lia, Mary, Carine, Francien


74 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page