top of page
Search
  • francien4

Zusjes Vrins zetten zich in voor Gambia Child


Ongeveer 1 jaar geleden zijn ze begonnen met het inzamelen van spullen voor stichting Gambia Child. Al snel werd duidelijk dat ze zoveel spullen hadden dat de kosten voor het versturen voor de stichting te hoog werd. "Dan moeten we dat zelf zien te realiseren" , zeiden we hardop tegen elkaar. Want ermee doorgaan stond toen al vast.

Waarom Gambia Child?

Nadat ze de eerste keer spulletjes opgestuurd hadden ontvingen ze een poos later een paar foto's van ons. "We kregen daar een heel warm gevoel van. Kijk! Dat zijn de crocjes die van mijn dochtertje zijn geweest en de kleertjes van dat meisje heb ik opgestuurd." Vanaf dat moment wisten ze zeker we blijven sparen en verzamelen. "Het is prachtig om te zien dat wanneer je een klein doel steunt middels foto's aantoonbaar gemaakt wordt dat het écht op de goede plaats terecht komt. Dat geeft vertrouwen." geven de zusjes Judith en Esther aan.

Kosten

Vanaf september 2017 zorgen ze zelf voor voldoende inkomsten door eigengemaakte sleutelhangers en boekenleggers te verkopen en door gedoneerde spullen te verkopen op ondermeer Marktplaats of op een beurs."Gelukkig loopt dit inmiddels zo goed dat we de stroom van nieuwe spullen ook kunnen bekostigen om te versturen." Per maand gaan er minimaal 23 dozen op transport naar Gambia. Daarmee heeft de 2e hands winkel, die we gestart zijn, een vrijwel continue aanvoer van nieuwe spullen om daar te verkopen. Ook worden soms medische spullen verstuurd die naar het lokale ziekenhuis gaan. Want één van de twee zussen is verpleegkundige en wil graag ook op dat vlak een steentje bijdragen.

Waar komen al die spullen vandaan?

Sinds de zomervakantie hebben ze een eigen Facebookpagina 'Zusjes Vrins' waarop ze enthousiast vertellen over de Stichting en waarop ze updates plaatsen van de spulletjes die te koop zijn. De positieve reacties die ze ontvangen van vrienden en kennissen maakt dat ze de zusjes weten te vinden als ze zelf thuis opgeruimd hebben. Dit maakt dat ze niet meer hoeven te zoeken naar spullen maar ze zelf benaderd worden om spullen te komen ophalen. Dat laatste is ook het geval bij een Weggeefhoek waar ze te veel spullen grote verkoopbare spullen van ontvangen. "We krijgen op het zeer regelmatige basis twee volle auto's aan spullen!". "We doen dit omdat we zien wat het betekent voor de stichting en de mensen daar. Het betekent dat de kinderen daar, omdat ze scholing en hulpmiddelen ontvangen, weer kunnen dromen op een betere toekomst en meer zelfstandigheid". Hoe mooi is dat!

De vele bananendozen die bijna iedere maand naar Gilze gebracht worden:


299 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page