top of page
Search
  • francien4

Nieuwsbrief Gambia Child februari 2019


Dag iedereen die het werk van Gambia Child volgt en misschien zelfs steunt. We hebben weer nieuws voor u!

Van 8 t/m 15 februari a.s. zijn Francien Smits en Lia van Zandwijk met hun echtgenoten, weer in Gambia. Ze gaan daar, net als voorgaande keren, kinderen bezoeken en eventueel de ouders of de scholen. Er zijn weer nieuwe kinderen bijgekomen en uiteraard worden ook deze bezocht. We zijn benieuwd hoe het met hen gaat en wat we voor hen kunnen betekenen.

In het najaar wil orthopedisch chirurg Harry de Vries kinderen met een handicap opereren. Lia en Francien gaan nu al kijken welke kinderen daarvoor in aanmerking komen. Tevens willen ze de kliniek bezoeken waar die operaties mogelijk plaats kunnen vinden. De kliniek heet Medicare. En er zal worden bekeken wat de mogelijkheden zijn voor de nazorg.

Vanzelfsprekend wordt de winkel bezocht. De winkel draait, er zijn inkomsten, de kinderen leren verschillende vaardigheden die bij het runnen van een shop horen.

We hebben een nieuw bestuurslid: Gerda Bokslag. Ook zij is verpleegkundige. En met haar dochter heeft ze vorig jaar Gambia bezocht. Ze heeft al een aantal keren medische materialen gestuurd naar Gambia. Ze is enthousiast om mee te doen en om zelf ook zo nu en dan Gambia te bezoeken.

Ook deze keer willen we iedereen die onze stichting steunt met een donatie of met spullen of met belangstelling heel hartelijk danken. We kunnen de kinderen hopeljk een beter leven bezorgen mede dankzij jullie steun.

Speciaal willen we ook deze keer de zussen Vrins noemen, die echt heel veel voor onze stichting doen. Het is ongelooflijk hoe veel tijd, energie, geld en meer zij steken in o.a. het verzamelen van kleren voor de winkel. Zij willen nu ook het meisje Gastz sponsoren. Gastz gaat erg graag naar school, maar we hebben daar een speciale taxi met chauffeur voor nodig. Dat gaat ongeveer 20 Euro in de maand kosten. Dit gaan we proberen te regelen. Dank jullie wel zusjes Vrins.

Dank u wel voor alle giften en de vele belangstelling!

Namens het bestuur Gambia Child: Wim, Lia, Mary, Carine, Gerda, Francien

Op bezoek bij Gastz
Het opschrift boven de winkel in Gambiaans Engels

Linkse foto: Op bezoek bij Gastz

Rechtse foto: Het opschrift boven de winkel in Gambiaans Engels:

Gambia Child disability charitable organization shop

Any items that is sold here go back to the children

Vertaald: Gambia Child, liefdadigheids organisatie voor kinderen met een handicap. Ieder artikel wat hier verkocht gaat terug naar de kinderen.


118 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page